Under luppen: Konsthantverkscentrum.se

I vågen av ökat intresse för konsthantverk tar vi en närmare titt på Sveriges största branschorganisation och hur de jobbar med webben. Trots att branschen kännetecknas främst av traditionellt hantverk har man tänkt till med smarta lösningar och funktionell design av webbplatsen.

Det första som ögat söker sig till är hur man lånar designen från de fyrkantiga eller rektangulära pappers-ettiketter som populärt sitter eller hänger på verken i butiker och gallerier, för att göra rubriker som både sticker ut och talar ett tydligt formspråk. Generellt är webbdesignen sparsam men smakfull och inbjudande till utforskande.

Efter ett par minuter på sidan konstateras också att man har en rätt intressant användning av sök, med både en traditionell sökruta, men också en för att hitta specifika hantverkare. Det går självklart att implementera i samma sök ganska enkelt, men genom att dela upp det upplyser man också besökaren om möjligheten att söka på en specifik men populär typ av sökord.

I övrigt finns det matnyttigt för både yrkesverksamma som bransch- och konstintresserade generellt och sidan andas av en trygghet och måttlighet som ofta blir bortblandad i hysterin efter konverteringstal och jakten efter uppmärksamhet. Det är förstås svårt att avgöra om vårt intryck är i linje med branschens upplevelser, men för att skaffa oss en bra referensram av branschen innan bedömingen av Konsthantverkscentrum.se besökte vi även;

Fahlström.se

Konstfack.se

Senaste nyheter

Relaterat