Bro Hof Slott förlorar mål i miljödomstol

Efter en lång tvist mellan Bro Hof slott och Upplands Bro Kommun har en dom slutligen fallit. Och det blev till Bro Hof slotts nackdel.

Fallet började i 2009 när Upplands Bro begärde att Bro Hof Slotts golfbana skulle behöva anpassas efter en ny plan för de naturreservat som ligger precis intill. Mark- och miljödomstolen har kommit fram till att den anläggning som Bro Hof slott utfört inte gjordes enligt de villkor som beslutats, och måste nu justeras.

- Det är klart att det är jobbigt och det känns som att hela den här långa processen har varit orättvis och onödig. Men det som är viktigt att påtala är att detta i så fall är något som drabbar mig personligen och inte golfklubben eller dess medlemmar, säger Björn Örås till tidningen golf.se.

Beslutet innebär nu att kommunen vet vilka regler och bestämmelser som gäller i ärendet. Bro Hof Slotts golfklubb har gjort en överenskommelse med kommunen för att inleda en ny detaljplan så att de kan utvidga och anpassa naturreservatets gränser. Detta har gjorts för att ge golfbanan en möjlighet att verka tillsammans med de miljökrav som finns i området. 

Välkommen till Bro Hof Slott!

Stolpar och överliggare tillverkade prefab av Flinta. Entreprenör Roland Karlssons Fasadrenoveringar.

Senaste nyheter

Relaterat